|BC HOUSE|

MASTER BEDROOM 

LAYOUT_edited.jpg

The main idea of this project was to separate the dressing and bedroom areas, giving the couple more privacy and comfort.

A walk-in open closet was designed to attend each client’s needs and maximise the area.

b.png

The bespoke closet creates the main focal point for this bedroom. We took advantage of the room's ceiling height the wardrobe's back to create a beautiful headboard.

Large MDF panels, with 30 cm wide each, create vertical lines to maximise the room and provide a modern and elegant touch to the bedroom.

The headboard upholstered in grey linen follows the lines of the panels and hides the indirect lighting enhancing ​​the area and bringing more comfort to the room.

The client's wish was to keep an existent side table with  90 cm width. It's much larger than the average size. To bring an asymmetric and elegant look, we proposed a completely different style for the other side of the bed. A round and white bedside table with drawers and a modern table lamp complete the look.

d.JPG

Another client's wish was to have a minibar in the room. We designed a bespoke furniture, with extra storage space, to be a perfect "closure" to it.

 

The dimensions follow precisely the height of the minibar. It also has niches for glasses and TV appliances. 

 

The wall-mounted TV cables are hidden in the wall inside a flexible 5cm conduit connected to this area. 

The top of this furniture reminds us of the shape of a tray and, in a way, can be used for an area to support objects, glasses, etc.

 

The faceted mirror attached to the wall gives a sophisticated complement to the furniture.

c.png

The colour palette used in this project was based on the existing bedside furniture. Neutral colours and shades of grey bring sophistication, and the wooden MDF enriches and warms the room.

By the window, a chest of drawers with internal partitions for jewellery and small objects has a glass top, making it possible to see what’s inside the drawer to easily select the accessories.

The ceiling spots punctuate and distribute well the lighting in the closet, with embedded LED strip lighting.


Another detail of this project that we liked a lot was the proposed closing around the sliding door that goes to the ensuite bathroom. A fixed panel with a large mirror hides the opening of the door and mainly serves customers when dressing.


The height of the door frame also serves as a guide for the upper closing of the cabinet, creating a perfect integration and symmetry of the furniture designed with the sliding door.

 

The colour palette used in this project was based on the existing bedside furniture. Neutral colours and shades of grey bring sophistication, and the wooden MDF enriches and warms the room.

moodboard ingles.jpg
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon